Buitenspeel(mid)dag op woensdag 10 juni; boordevol activiteiten en spellen op het Dr. Langeveldplein

buitenspeeldag2 (Kopie)SLIEDRECHT – Buurt Bestuurt Sliedrecht-Oost heeft in overleg met de gemeente en de politie het idee opgevat plaatselijk invulling te geven aan de Nationale Buitenspeeldag die woensdag 10 juni wordt gehouden. Omdat Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) het buitenspelen actief promoot werden de handen ineengeslagen. ,,SOJS was meteen enthousiast na het lezen van onze plannen. Hier en daar hebben we in overleg wat activiteiten aangepast zodat het nóg leuker wordt”, aldus Buurt Bestuurt”, een groep bewoners die zich inzet voor de leefbaarheid in Sliedrecht(-Oost).

,,Het doel van deze middag (die duurt van 12.45 tot 16.30 uur en plaatsvindt op het Dr. Langeveldplein bij het Oude Raadhuis, red.) is om te bewegen en lekker buiten te zijn. De spellen zijn heel toegankelijk om thuis of op het schoolplein uit te voeren. Papa’s en mama’s mogen er uiteraard bij zijn om overal foto’s van te maken. Ouders van kinderen die te jong zijn om alleen te komen, raden wij aan dat er iemand meegaat die op hen kan letten. We staan wel bij onderdelen te kijken en te helpen, maar we kunnen niet op de kinderen persoonlijk letten.”

Activiteiten

,,Het zou leuk zijn als de kinderen na schooltijd gelijk naar het Dr. Langeveldplein komen om daar te picknicken”, vervolgt Buurt Bestuurt. Ze dienen hun eigen lunchpakket, eten en drinken mee te nemen. ,,Het makkelijkste is dat ze geen trommel en/of beker meenemen want deze kunnen alleen maar kwijtraken. Dat zou natuurlijk heel vervelend zijn. Na het eten kunnen ze in de muziektent een strippenkaart halen.” Om 12.45 uur wordt de Buitenspeelmiddag geopend door wethouder Hanny Visser-Schlieker. ,,Er is van alles te doen, zoals grote bellen blazen, elastieken, bandenrace, zaklopen,  stoepkrijten, blik gooien, diskgolf en springtouwen. Maar er zijn ook waterspelletjes, zoals watergolf, flessenvoetbal en een waterrad. De kids kunnen op de foto met de brandweer en de politie. Heel misschien heeft de brandweer nog wel een leuke verrassing in petto. Tablis Wonen heeft een mooi bedrag gesponsord zodat we het nog leuker konden maken. Rond 16.30 uur wordt de Buitenspeelmiddag afgesloten zodat iedereen op tijd thuis is en zich kan opladen voor de tweede wandeltocht van de Avondvierdaagse.”

Vrijwilligers gezocht

,,Uiteraard kunnen we deze dag niet zonder vrijwilligers”, meldt Buurt Bestuurt tot slot. ,,We kunnen voor deze middag zeker nog vijftien paar handen en ogen gebruiken.  We zouden het fijn vinden om aanmeldingen vóór vrijdag 5 juni binnen te hebben zodat we weten of alle spellen doorgang vinden. Aanmelden is mogelijk via bbsliedrechtoost@gmail.com. ”

 

2 gedachten over “Buitenspeel(mid)dag op woensdag 10 juni; boordevol activiteiten en spellen op het Dr. Langeveldplein”

  1. Inmiddels hebben zich al veel vrijwilligers aangemeld. Hier zijn we super blij mee!
    Het weer lijkt ons goed mee te zitten, de voorspelling is ongeveer 22 graden. Prima weer om de meegebrachte broodjes buiten op te eten en daarna lekker buiten te spelen! Nu maar hopen dat er tussen 12.45 en 16.30 uur kinderen komen, die genieten van de spellen. En de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en andere geïnteresseerden die genieten van al die spelende kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *