Content met razendsnelle aanleg beachvelden, maar dit is pas het begin

Ambitieus en vooruitstrevend Sliedrecht Sport wil voor overgang naar de Benedenveer ervaring en status opbouwen met beachvolleybal

080 (Kopie)SLIEDRECHT – De leden van Sliedrecht Sport verkeerden zaterdag in een opperbeste stemming. Niet alleen vanwege het prachtige lenteweer en het recente nieuws dat alle seinen op groen staan wat betreft de realisatie van de langgekoesterde nieuwe sporthal aan de Benedenveer in Sliedrecht-West (hier wordt Sliedrecht Sport de hoofdgebruiker van). Dat goede humeur had ook te maken met de opening van de drie beachvelden aan de Sportlaan, op het complex van tennisclub SLTC. ,,Zaterdag 2 mei was ons doel. Die deadline hebben we gehaald”, vertelt Jan Boer, die midden in de zon geniet van een welverdiend biertje. ,,Het heeft ons de afgelopen maand aardig wat zweetdruppels gekost.”

Door Erik de Bruin

Hij maakt een opsomming. ,,Er is met behulp van twee Sliedrechtse aannemers, die we uiteraard zeer dankbaar zijn, 430 kuub zand gestort. Om de twee tennisbanen te transformeren in drie beachvelden hebben we eerst een worteldoek over het gravel gelegd waarna een bak is gecreëerd met behulp van boarding. Vervolgens kon het netsysteem worden ingegraven en we hebben ook het hekwerk verhoogd. Begin april zijn we hiermee begonnen. Op 2 mei móest het af zijn. Die druk hebben we onszelf opgelegd omdat we al hadden aangekondigd dat de velden op deze datum zouden worden ingewijd met een verenigingstoernooi.” Tijdens het toernooi, dat ‘s morgens en ‘s middags plaatsvond, kan hij even met de armen over elkaar zitten. Hetzelfde geldt voor de andere commissieleden die hebben zorggedragen voor een succesvolle start.

‘Alle jaargetijden’

Dit is pas het begin, zo blijkt uit de woorden van Mary Visser. ,,Bij de sporthal die aan de Benedenveer wordt gebouwd worden ook drie beachvelden aangelegd zodat er elk jaargetijde kan worden gevolleybald. Het leek Cees Boer, onze voorzitter, een goed idee om de leden hier alvast kennis mee te laten maken. Sommige leden spelen al beachvolleybal en nemen deel aan toernooien. Om te trainen moeten ze naar Dordrecht fietsen of rijden.” ,,Je gaat kijken wat je nodig hebt en wat je qua kennis in huis hebt”, haakt Jan in. ,,SLTC is benaderd en dat was meteen een heel goed gesprek. De club had deze twee banen niet nodig. Van de gemeente hebben we binnen twee weken toestemming gehad. Die werkte ook goed mee.” ,,Wat voor ons als vereniging een voordeel is, is dat je ook horeca en verlichting tot je beschikking hebt. In Hardinxveld-Giessendam liggen ook beachvelden. Dat is op een openbare groenstrook waar iedereen gebruik van kan maken. Deze net aangelegde velden zijn onderdeel van de vereniging. Je moet lid worden van onze beachvolleybalafdeling om er gebruik van te kunnen maken.” Aan het woord is André Schild, de teammanager van het eerste damesteam en tevens de ambassadeur van het WK Beach binnen de club.

B-status

,,De volleybalbond heeft positief gereageerd. Dat het aantal locaties groeit, is een goede ontwikkeling.” Sliedrecht Sport zou, ambitieus en vooruitstrevend als zij is, Sliedrecht Sport niet zijn als de lat niet meteen op een hoog niveau wordt gelegd. ,,We zetten in op de B-status”, vertelt Mary. ,,Dat betekent dat we toernooien op eerste divisie-niveau mogen organiseren. Bij de Benedenveer gaan we voor de hoogste status. We hebben nu exact twee seizoenen om het beachvolleybal op te starten. Het is ideaal dat het zo snel is aangelegd.”

Andere sporten

,,Of er belangstelling voor is? Kijk eens om je heen. Vijftig teams doen mee aan een toernooi dat in de meivakantie wordt gehouden.” Belangstelling is er ook van buiten de vereniging, laat André weten. ,,Het net kan eenvoudig worden verlaagd en zelfs helemaal worden weggehaald zodat er ook andere sporten kunnen worden beoefend. Je denkt dan al snel aan beachvoetbal en voetvolley, maar beachkorfbal kan bijvoorbeeld ook. Daarover is al contact geweest met Merwede.”

Toppers

Hoewel Sliedrecht Sport Beach nu pas start, heeft zij al een naam hoog te houden. Voormalige spelers hebben (inter)nationaal furore gemaakt. Robert Meeuwsen werd in 2013 samen met Alexander Brouwer wereldkampioen. Rebekka Kadijk won negen nationale titels en nam drie keer deel aan de Olympische Spelen. Nienke de Waard, de huidige aanvoerster van Sliedrecht Sport, behaalde de NK-finale.

Van links naar rechts Daniël van Helden, André Schild, Mary Visser en Jan Boer. Op de foto ontbreekt het vijfde commissielid Peter Muilwijk. Hij was op vakantie.
Van links naar rechts Daniël van Helden, Jan Boer, Mary Visser en André Schild. Op de foto ontbreekt het vijfde commissielid Peter Muilwijk. Hij was op vakantie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>