‘Op één dag alles te weten komen over wonen in Sliedrecht’

logo.www.sliedrecht.nl (Kopie)SLIEDRECHT – ,,Zaterdag 26 september bruist de Sliedrechtse woonboulevard van de activiteiten voor jong en oud tijdens de allereerste Woondag.” Dat meldt de gemeente in een vandaag verstuurd persbericht. ,,Tijdens de Woondag worden alle partijen die met het thema Wonen te maken hebben samengebracht, zoals projectontwikkelaars, woningcorporaties, makelaars en hypotheekverstrekkers. Zo kunnen starters op de woningmarkt, senioren, mensen met verhuisplannen, maar ook andere geïnteresseerden op één dag alles te weten komen over wonen in Sliedrecht. Daarnaast worden voor iedereen leuke activiteiten gehouden, zoals muziek, attracties voor kinderen en het uitdelen van gratis friet. Ook maken bezoekers kans op waardecheques die besteed kunnen worden bij een geselecteerd aantal winkels op Woonboulevard Sliedrecht. Er wordt een route uitgezet langs verschillende themapleinen, zoals duurzaamheid, veiligheid, binnenhuisarchitectuur, starters, doorstromers en senioren.”

De Woondag was, zo is verder te lezen, aangekondigd in het uitvoeringsprogramma 2014-2018 van het gemeentebestuur. Wethouder Len van Rekom: ,,Met de Woondag is ons dorp een mooi evenement rijker. Hiermee kunnen we aan geïnteresseerden uit de hele regio laten zien wat Sliedrecht op woongebied in huis heeft.” Het is de bedoeling dat de Woondag bij succes jaarlijks wordt georganiseerd.

Programma

De afgelopen maanden is een kerngroep aan de slag gegaan om de Woondag op poten te zetten. Naast de gemeente maken Rabobank Merwestroom, Alblasserwaard Makelaars, Q Makelaars, Tablis Wonen, Drechtse Stromen, BPD Ontwikkeling en Hof van Sliedrecht hier deel van uit.  Eind juni wordt het volledige programma bekendgemaakt en gaat de speciaal ontwikkelde website online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>