Programma slotmanifestatie ‘Sliedrecht 950 jaar’

riddertoernooi2 (Kopie)SLIEDRECHT – Een riddertoernooi, ganzenfanfare, marktkramen, volksdansen, levende muziek … dat zijn, zo kondigde het comité ‘Sliedrecht 950 jaar’ begin deze week aan, de ingrediënten van de slotmanifestatie die zaterdag 2 mei wordt gehouden op het onbebouwde stuk grond tussen UNIT4 en het zwembad. Vanmiddag maakte het comité het exacte programma bekend van het ‘kleurrijke en fotogenieke evenement’, dat onder andere tot stand is gebracht in samenwerking met de stichting Historisch Educatief Initiatief (HEI). Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur: De ridders bouwen het tentenkamp op en de start van de marktkramen. Plus een optreden van de Ganzenfanfare. Het evenement gaat van start.

10.45 uur: Aanvang nagespeelde jachtpartij. Middeleeuwse dansen Talima en Damajo, muziek en zang Wronghel en Wei.

11.45 uur: Gelegenheid om met de ridders op de foto te gaan. Optreden Ganzenfanfare.

12.15 uur: Middeleeuwse dansen Talima en Damajo, muziek en zang Wronghel en Wei.

13.15 uur: Optreden Ganzenfanfare.

14.00 uur: Het wapenen van de ridders. Middeleeuwse dansen Talima en Damajo (met publiek), muziek en zang Wronghel en Wei.

14.30 uur: Aankomst van burgemeester Bram van Hemmen in een open koets, die wordt voortgetrokken door paarden. Toespraak van de burgemeester. Tussen 14.30 en 15.00 uur vangt het riddertoernooi aan.

* De koets arriveert om 14.00 uur bij het Oude Raadhuis. In gezelschap van anderen neemt de burgemeester plaats in de koets voor een rijtour door Sliedrecht richting het evenemententerrein bij het Stationspark.

15.45 uur: Gelegenheid om met de ridders op de foto te gaan. Optreden Ganzenfanfare. Middeleeuwse dansen Talima en Damajo (met publiek), muziek en zang Wronghel en Wei.

16.00 uur: Afsluitende toespraak.

17.00 uur: Sluiting van het evenement.

De toegang is gratis. Vrij parkeren voor auto en fiets.

Manege Alblas is aanwezig met een aantal pony’s voor de jongere liefhebbers die een ritje willen maken. Er worden meerdere marktkramen ingericht. Onder meer een kraam met Middeleeuwse versnaperingen van Geleerd ende Ghenoten. Ook de plaatselijke historische vereniging en genealogievereniging De Stamboom nemen hieraan deel. Een bijenhouder vlecht korven en verkoopt honing. Op het evenemententerrein kan eten en drinken worden gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>