Trampolinespringers Synergos kunnen in eigen huis ticket voor NK-finale bemachtigen

De pupillen Mandy Koppelaar en Lois de Jager weten al na éénnalaatste kwalificatiewedstrijd dat ze hun kunsten mogen vertonen in Ahoy

minitrampoline (Kopie)SLIEDRECHT – De trampolinespringers van omnisportvereniging Synergos hebben afgelopen zaterdag in Apeldoorn meegedaan aan de tweede kwalificatiewedstrijd op de dubbele minitrampoline. Hoewel er nog één wedstrijd is te gaan, zijn al twee Sliedrechtse springers verzekerd van deelname aan het Nederlands Kampioenschap in het Rotterdamse Ahoy.

Synergos was met elf leden vertegenwoordigd in de categorieën pupillen, jeugd, junioren en senioren. De pupillen beten traditiegetrouw het spits af. Mandy Koppelaar en Lois de Jager presteerden uitstekend. Ze bemachtigden met strakke sprongen respectievelijk de eerste en derde plaats en kwalificeerden zich al voor de finale van het NK. Bij de jongens maakte Micha van der Vlies een foutje. Dat resulteerde in een zesde plaats. Hij heeft nog wel zicht op een finaleplaats.

Jeugd

Traditioneel zijn in de jeugdcategorie de meeste deelnemers en wordt om elk tiende punt gestreden. Liefst 36 trampolienspringers bonden de strijd aan om een podiumplaats. Sprongen zonder fouten en van een goede moeilijkheidsgraad waren nodig om hoog te eindigen en dat is precies wat Emanuela Brandwijk heeft gedaan. Prachtige sprongen zonder wankeling bij de landing leverden haar een zilveren medaille op. Ook Wan-Ting Elkhuizen en Annette Marcelis lieten een paar puike sprongen zien. Ze kwamen iets te kort in de moeilijkheidsgraad en moesten genoegen nemen met respectievelijk een zevende en elfde plaats. Beiden maken nog kans op de finale.

Junioren

Xinga Gruis begon met een foutje bij haar eerste sprong, maar daar herstelde ze zich van met enkele fantastische sprongen. Ze werd derde en heeft zicht op de eindstrijd. Desi van Son, Lisa Korevaar en Sifra van de Graaf maakten enkele foutjes en eindigden respectievelijk als achtste, zevende en zesde. Tijdens de laatste wedstrijd zal  duidelijk worden of zij een finaleplaats weten te bemachtigen.

Senioren

Bij de dames diende de geblesseerde Marcia den Hartog  haar programma aan te passen. Desondanks behaalde ze een verdienstelijke vijfde plaats en strijdt ze nog om een NK-ticket.  De derde en tevens laatste kwalificatiewedstrijd wordt zaterdag 30 mei gehouden in sporthal De Stoep in Sliedrecht. Dan zal duidelijk worden wie Synergos vertegenwoordigt op het NK. De pupillen Mandy Koppelaar en Lois de Jager mogen sowieso hun kunsten vertonen in Ahoy.

minitrampoline (Kopie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *