Vele PK’s en flitsende sportwagens door Sliedrecht

kidsandcars (Kopie)SLIEDRECHT – Stichting Tafelronde 140 Papendrecht, een serviceclub van ondernemende mannen onder de veertig jaar, houdt zaterdag 18 april voor het tweede achtereenvolgende jaar het evenement Kids and Cars. Vele Ferrari’s, Porsches, Aston Martins en andere flitsende sportwagens rijden net als in 2014 een route door de regio waarbij de passagiersstoel wordt bezet door kinderen die vaak in een ziekenhuis komen of het minder hebben. Die kinderen tijdens deze rondrit een lach bezorgen is wat de organisatie nastreeft. De rondrit gaat door de gemeenten Alblasserdam, Molenwaard, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Papendrecht. In Sliedrecht vindt weer een ‘pitstop’ plaats.

De toertocht met sportauto’s wordt voor de tweede keer georganiseerd. ,,In 2014 hebben we het idee beetgepakt en een hele mooie middag neergezet voor al die kinderen waarvoor we het doen. De eerste editie smaakte naar meer waarna we al snel besloten het evenement een vervolg te geven. Als serviceclub doneren we niet alleen financiële middelen aan goede (regionale) doelen, maar het is ook fijn om met zo’n grote groep enthousiaste mannen een dergelijk evenement te organiseren. We hopen net als vorig jaar een mooi bedrag over te houden, dat ten goede komt aan de stichting Het Vergeten Kind”, aldus voorzitter Gerben van der Veen.

Kerkbuurt

Het gezamenlijke startschot voor Kids and Cars 2015 wordt gegeven bij Landvast in Alblasserdam. Om 12.55 uur worden de deelnemers weggeschoten door de burgemeesters van bovengenoemde gemeenten. De karavaan rijdt van Alblasserdam naar het Melkwegplein in Bleskensgraaf waar de eerste pitstop wordt gehouden. Om 14.20 uur gaat de stoet verder naar het Dr. Langeveldplein in het centrum van Sliedrecht waar vanaf circa 15.00 uur de tweede pitstop plaatsvindt. Rond 15.25 uur rijden de sportwagens naar de Markt in Papendrecht waar het eindpunt is. Tussendoor wordt een mooie route afgelegd door een deel van de Alblasserwaard. Nieuw dit jaar is dat het konvooi in Sliedrecht dwars door de winkelstraat rijdt. Een unieke belevenis die rond 14.45 uur plaatsvindt. De Kerkbuurt wordt opgeleukt en een blaaskapel zorgt voor vrolijke klanken. Tijdens de pitstops in Bleskensgraaf en Sliedrecht alsmede bij het vertrek in Alblasserdam en de aankomst in Papendrecht krijgt het publiek net als vorig jaar de gelegenheid foto’s te maken en te genieten van de flitsende bolides.

Vorig jaar waren de sportwagens te bewonderen op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Het was een drukte van jewelste (zie onderstaande foto).

kidsandcars (Kopie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>