Organisatoren Kids and Cars evenement willen hun ‘gestolen’ aankondigingsborden terug

‘We willen zoveel mogelijk Sliedrechters attenderen op de karavaan met sportwagens die 18 april door het dorp rijdt, onder andere over de Kerkbuurt’

reclameborden (Kopie)SLIEDRECHT – Zowel de organisatoren van het regionale Kids and Cars evenement op zaterdag 18 april als de gemeente Sliedrecht tasten in het duister over de aankondigingsborden die afgelopen maandag op acht door de gemeente aangewezen plekken zijn geplaatst, maar een dag later alweer zijn verdwenen. ,,Is dit een flauwe grap?”, vraagt de organiserende Stichting Tafelronde 140 Papendrecht  zich op Facebook af. ,,Mensen moeten dit hebben gezien. Dat kan haast niet anders want ze zijn dinsdag op klaarlichte dag verwijderd”, zegt voorzitter Gerben van der Veen.

,,Alleen aan de Valkweg staat het bord er nog. Onder andere aan de Deltalaan, Parallelweg, Sportlaan en Stationsweg zijn ze door onbevoegden verwijderd of, anders gezegd, gestolen. Nadat we dinsdag aan het eind van de middag (‘s morgens stonden ze er nog) hadden geconstateerd dat ze waren verdwenen, hebben we contact gezocht met de gemeente. Die heeft ze niet weggehaald wat ook vreemd zou zijn geweest want we hadden hier een vergunning voor. De gemeente tast net als wij in het duister en adviseerde aangifte te doen van diefstal. We zijn naar de politie gegaan en hebben een berichtje op Facebook geplaatst. We willen de borden heel graag terug zodat we ze weer kunnen plaatsen. Hopelijk kunnen mensen die iets hebben gezien de politie of ons van informatie voorzien. We hebben begrepen dat de laatste weken vaker goede doelen-borden zijn gestolen.”

Flitsende sportauto’s

Het goede doel van het Kids and Cars evenement is Stichting Het Vergeten Kind. Vele Ferrari’s, Porsches, Aston Martins en andere flitsende sportauto’s rijden net als in 2014 een route door de Alblasserwaard waarbij de passagiersstoel wordt bezet door kinderen die vaak in een ziekenhuis komen of het minder hebben. Die kinderen tijdens deze rondrit een lach bezorgen is wat Stichting Tafelronde 140 Papendrecht, een serviceclub van jonge, ondernemende mannen uit verschillende beroepsgroepen, nastreeft. De rondrit gaat door de gemeenten Alblasserdam, Molenwaard, Sliedrecht en Papendrecht. Van der Veen laat desgevraagd weten dat de definitieve route en tijden eerdaags worden gepubliceerd op www.kidsandcars.nl. Net als bij de eerste editie in 2014 is er een ‘pitstop’ in Sliedrecht. De ongeveer 55 sportbolides staan omstreeks 15.00 uur stil op het hiervoor afgezette Dr. Langeveldplein voor het Oude Raadhuis waar ze door het publiek kunnen worden bewonderd. ,,Vorig jaar maakten we een pitstop op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Een verschil is ook dat we door de Kerkbuurt rijden, langs de winkels. De winkeliers kleden de winkelstraat feestelijk aan en de karavaan wordt muzikaal onthaald door een blaaskapel. Harstikke mooi natuurlijk dat dit mogelijk is gemaakt. We werken heel prettig samen met zowel de gemeente als de winkeliersvereniging. Het belooft een ontzettend mooie dag te worden waar we zoveel mogelijk mensen op willen attenderen, Vandaar ook dat we de borden zo snel mogelijk terug willen.”

 

 

Een gedachte over “Organisatoren Kids and Cars evenement willen hun ‘gestolen’ aankondigingsborden terug”

  1. Ik zag vorige week ook een paar evenementenborden bij de ondergrondse container op de Beversweer staan. Het waren geen borden van dit evenement, maar ik vond het wel opmerkelijk. Aangezien het andere borden waren lijkt het dus nogal willekeurig te zijn. Wellicht toch door iemand van de gemeente gedaan, misschien per ongeluk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>