Collecte Amnesty International brengt in Sliedrecht ruim 1700 euro op

amnestyinternationalSLIEDRECHT – De collecte van Amnesty International, die van 1 tot en met 7 maart werd gehouden, heeft in de gemeente Sliedrecht  een bedrag van 1.720,57 euro opgebracht. Twintig vrijwilligers hebben gecollecteerd. De mensenrechtenorganisatie dankt alle vrijwilligers voor hun inzet.

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald kan Amnesty haar werk blijven doen. ,,Bijvoorbeeld voor Ales Bialiatski, een mensenrechtenverdediger uit Wit-Rusland die op 21 juni 2014 onverwacht werd vrijgelaten na drie jaar gevangenschap. Hij zat een gevangenisstraf van vierenhalf jaar uit vanwege zijn betrokkenheid bij Viasna, een organisatie die slachtoffers van mensenrechtenschendingen ondersteunt en informatie verzamelt over de mensenrechtensituatie in het land. Amnesty voerde in 2013 uitvoerig actie voor de vrijlating van Bialiatski. Na zijn ontslag uit de gevangenis vertelde hij dat hij mede door de druk die Amnesty uitoefende is vrijgelaten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>