Voorleeskampioen Jip Hazelhorst kan zich opmaken voor kwartfinale

voorleeskampioenen (Kopie)SLIEDRECHT – Jip Hazelhorst van De Wilgen neemt woensdag 18 maart deel aan de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. In de bibliotheek in het centrum van Ridderkerk strijden de voorleeskampioenen (afkomstig uit de groepen 7 en 8) van de voorrondes op scholen en de regionale voorrondes om een plek in de halve finale, die 15 april wordt gehouden in de Openbare Bibliotheek Rotterdam. De voorlezer die als beste uit de bus komt, mag door naar de landelijke finale op 27 mei in het nieuwe Muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht.

De kandidaten krijgen vijf minuten de tijd om een fragment uit een zelfgekozen boek voor te lezen. De vakjury bepaalt wie van de deelnemers het best en boeiendst voorleest. De kwartfinale wordt gepresenteerd door regisseur en theatermaker Martijn Donders. Jip won samen met Rania Allachi van De Viermaster in Papendrecht op zaterdag 14 februari de regionale voorronde die in de Sliedrechtse bieb werd gehouden. Andere voorrondes vonden plaats in Barendrecht, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Ridderkerk. Twaalf leerlingen plaatsten zich voor de kwartfinale op 18 maart. Waaronder dus Jip Hazelhorst. Op onderstaande foto is hij de vijfde van links.

voorleeskampioenen (Kopie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *