Sliedrecht behaalt op de valreep een gelijkspel in weinig enerverende wedstrijd

Gewijzigd spelsysteem komt nog niet helemaal uit de verf, maar lijkt wel meer mogelijkheden te bieden in aanvallend opzicht.

SONY DSCSLIEDRECHT – In het eerste kwartier van de uitwedstrijd op het kunstgrasveld van Alexandria’66 leek het erop dat Sliedrecht met de gewijzigde speelstijl een goede keuze had gemaakt. Met een op het oog 4-4-2 systeem, waarbij Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen als spitsen fungeerden, kwamen de vier middenvelders regelmatig over de flanken en door het midden en moesten de gastheren alle zeilen bijzetten om geen averij op te lopen.

Door Joop Hartog

Toch sloeg onverwacht aan de andere kant het noodlot toe. Bij de eerste serieuze tegenstoot van Alexandria in de zeventiende minuut werd na knullig balverlies in de Sliedrecht defensie de handige Diego Watson in staat gesteld om na het uitkappen van twee tegenstanders de bal langs Sliedrecht-doelman Basjan Munten te schieten. Vanaf dat moment waren de gasten het helemaal kwijt. Sliedrecht liet zich inzakken en daar maakte de thuisploeg, die over snelle en technisch vaardige spelers beschikt, dankbaar gebruik van. Tot het rustsignaal was het het een saaie vertoning waarbij het spel zich op het middenveld afspeelde zonder noemenswaardige kansen voor beide doelen.

Geen uitgespeelde kansen

Na rust speelde Sliedrecht met meer druk naar voren. Al na een paar minuten had een tweede tegentreffer de wedstrijd op slot kunnen en moeten gooien. Via een verre dieptepass belandde de bal in het hart van de Sliedrechtse verdediging bij de vrijstaande Maurijn Rozema. Gelukkig voor Sliedrecht schrok de middenvelder van deze kans en schoot hij naast. De équipe van trainer Kees van Loon had in deze fase van de wedstrijd het beste van het spel zonder echt gevaar te stichten. De verdediging van Alexandria speelde tamelijk ver van het eigen doel, maar was snel genoeg om diepe ballen te belopen. Uitgespeelde kansen bleven uit.

Extra spits(en)

Na ruim een halfuur in de tweede helft werd Onur Ulusan vervangen door Roy Leeuwestein, die naast Dennis Verhoef in de spits werd geposteerd. Nadat een (te) scherpe voorzet van Chris Lever de deklat boven Basjan Munten had geschampt was het in de 78e minuut bijna raak toen Leeuwestein aan de andere kant van het veld op de paal schoot en de rebound net naast mikte. Terwijl de eerste toeschouwers al richting de uitgang liepen, werd de lange centrumverdediger Johan Versluis in de slotminuten naar voren gedirigeerd om als stormram te fungeren. De eerste de beste pass naar Versluis legde de Dordtenaar met de borst klaar voor Dennis Verhoef, die beheerst de 1-1 binnenschoot. Een verdiend gelijkspel omdat beide ploegen te weinig kansen konden creëren, maar aan de andere kant ook nauwelijks iets weggaven. “Jammer van de eerste helft”, vond doelpuntenmaker Dennis Verhoef. “Ik voel me fit en heb veel gelopen, maar ik kreeg in die fase helaas te weinig bruikbare ballen.”

‘Slechte aannames’

Van Loon kon gezien het spelbeeld wel leven met een gelijkspel. ,,Wij hadden wat meer problemen met het veld. De balaannames waren vaak niet goed. Na het tegendoelpunt zakte iedereen weg. Na rust zijn we eerder druk gaan zetten wat resulteerde in de verdiende gelijkmaker.”

Zaterdag 28 februari speelt Sliedrecht thuis tegen Pelikaan. Aanvang: 14.30 uur.

Beloftenteam

Het tweede team speelde een thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys 2. Na een 2-2 ruststand werd een mooie 5-2 overwinning behaald. Ronald Snap werd het meest bejubeld. Hij scoorde drie keer. Ook Kenny Stuy van den Herik en Tim van der Ham wisten het net te vinden.

* Als je op een actiefoto klikt, wordt die vergroot.

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *