Een rustige avond en nacht, overdag veel ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’

2012 Drenkeling HVGD 010 (Kopie)SLIEDRECHT – ‘Nieuwe jaar begint goed; een zeer rustige nacht in #mooiSliedrecht.’ Dat twitterde burgemeester Bram van Hemmen vannacht na zijn gebruikelijke politierit met Oud & Nieuw.

De politie moest alleen in actie komen bij een vechtpartij op de Rembrandtlaan. Eén van de betrokkenen werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer bluste ‘s nachts een vuurkorf in de Douwes Dekkerstraat. Op de Kerkbuurt was een containerbrandje. In de Joost van Vondelstraat vond overdag ook het ‘jaarlijkse’ containerbrandje plaats.

Kom Aan Tafel, een restaurant op de Kerkbuurt, plaatste vanmorgen een foto op Twitter met daaronder de vraag of deze jongeren vandaag terug willen komen om het terras schoon te maken en de door vuurwerk beschadigde bloemenbakken te herstellen. Vanavond werd dit gevolgd door het bericht dat een vader van één van de ‘bloemenbakslopers’ contact heeft gezocht met het restaurant en dat de daders zich morgen melden.

Hoewel er sprake was van een vuurwerkverbod tot 18.00 uur waren er op Oudejaarsdag voor die tijd al veel knallen te horen. Wijkagent Hans van Schaik liet maandag al weten dat de politie zijn handen vol had aan meldingen over vuurwerkoverlast. Op Twitter werd deze ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ zowel bekritiseerd als geprezen. Overigens hadden de criticasters meer hun pijlen gericht op de handhavers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>