Komende vijf jaar geen supergrote asfaltprojecten in Sliedrecht

afsluitingrdijk (Kopie)SLIEDRECHT – VVD-raadslid Roelant Bijderwieden maakte dinsdagavond tijdens de oordeelsvormende raadsvergadering van de gelegenheid gebruik om aan te stippen dat het zowel afgelopen zomer als de afgelopen zes weken een verkeerschaos is geweest in Sliedrecht. Hij sprak van een prima beleidsplan voor wegenonderhoud, maar benadrukte wel dat dit zo geruisloos mogelijk ofwel met zo min mogelijk overlast gepaard zou moeten gaan.

,,Uw noodkreet om niet alles tegelijk aan te pakken, onderschrijf ik”, reageerde wethouder Hanny Visser-Schlieker. ,,Zowel de afsluiting van de Deltalaan als de Rivierdijk-Oost waren vanwege de verkeersopstoppingen geen feest voor onze inwoners.” Ze kon hem enigszins geruststellen. De komende vijf jaar worden geen ‘supergrote’ asfaltprojecten uitgevoerd. Vincent Prins (CDA) zei in het beleidsplan te hebben gelezen dat de gemeente de komende tien jaar nagenoeg op het basiskwaliteitsniveau zit. Dat baarde hem enigszins zorgen. ,,Als ik over een sloot spring en nagenoeg de overkant haal, word ik daar niet vrolijk van.” De wethouder verzekerde hem dat Sliedrecht aan het basisniveau voldoet en een veilige gemeente is. Bijderwieden vroeg Prins wat hij van het huidige onderhoudsniveau vindt. ,,Over het algemeen ben ik daar tevreden over”, antwoordde Prins. ,,Er is wel een aantal plekken waar je iets aan zou moeten doen.” Als voorbeeld noemde hij de stoep langs de Rembrandtlaan ter hoogte van het Burgemeester Winklerplein. ,,Die is dankzij uitstekende boomwortels niet egaal. Toegankelijkheid, comfort en veiligheid zijn voor ons belangrijke kaders. Daar is in dit geval geen sprake van. Zeker niet voor ouderen en mensen met een fysieke beperking.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *