Negen spelers van Kloetinge halen het potje uit op De Lockhorst

Sliedrecht-trainer Kees van Loon haalt vernietigend uit naar spelersgroep na wanprestatie in laatste competitiewedstrijd

Sliedrecht-KloetingeSLIEDRECHT – In de tweede nacompetitiewedstrijd moest Sliedrecht vanmiddag thuis tegen hoofdklasser Kloetinge in ieder geval de kleine strohalm die het nog had pakken om nog kans te maken op promotie. Ook de sportieve plicht ten aanzien van de tegenstander van vorige week, het Amsterdamse Swift, diende te worden vervuld.

Door Joop Hartog

De wedstrijd begon hoopvol. Sliedrecht leek uit een ander vaatje te tappen dan de afgelopen weken en probeerde vrijuit te spelen met druk naar voren. Hier wist Kloetinge in eerste instantie niet goed raad mee. De Zeeuwen kregen in de beginfase wel de eerste kansen. Schoten van Jason Tjien Fooh en Yves Nyemb werden door keeper Basjan Munten gepareerd. Na een kwartier werd Luciano van Harlingen diep gestuurd. Tussen twee verdedigers in werd hij naar de grond getrokken. De rode kaart was voor Michel Maaskant. Sliedrecht speelde hierdoor de resterende 75 minuten tegen tien man.

Verkeerde tactiek

Kloetinge ging in eerste instantie één op één spelen om te proberen zelf druk naar voren te houden hetgeen aardig lukte. Na ruim 25 minuten was er wel een grote mogelijkheid voor Sliedrecht toen Dennis Verhoef alleen voor de uitlopende keeper verscheen. Hij mikte de bal over het doel. Aan de andere kant bracht de paal redding na een mooie solo van Tjien Fooh. Voor rust nog een tweetal goede mogelijkheden voor de thuisploeg, maar zowel Van Harlingen als Verhoef waren niet gelukkig in de afronding. Na een uur weer een meevaller. Op advies van de grensrechter deelde scheidsrechter Ebink opnieuw een rode kaart uit aan een speler van Kloetinge. Ditmaal aan middenvelder Remco van Tiggele wegens een overtreding op de al op de grond liggende Stefan van Dam. Zou Sliedrecht het klusje dan toch klaren? In dergelijke situaties, zo heeft elke voetballer geleerd, moet je het hele veld benutten en je tegenstander veel laten lopen. Niets van dat alles gebeurde. Tegen negen man werd vanaf dertig meter op doel geschoten. Veel aanvallen werden door het overvolle centrum opgezet in plaats van de vleugels te gebruiken. Met die tactiek probeerde Sliedrecht de tegenstander op de knieën te krijgen. Echter, de tegenstoten van Kloetinge waren gevaarlijker. Een kwartier voor tijd kopte de geheel vrijstaande Aart Veldhof, die als eenzame frontsoldaat fungeerde, zelfs de 0-1 binnen uit een voorzet. In de slotfase tikte keeper Lentink een harde kopbal van Leeuwestein uit de bovenhoek. Sliedrecht slaagde er ondanks de overtalsituatie niet eens meer in de gelijkmaker te produceren. De tweede helft was een wanvertoning.

‘Los zand’

Kees van Loons’ eerste reactie luidde: ,,Van dit los zand is niets te maken. Als we ook maar enige mentale weerstand ondervinden, valt de ploeg uit elkaar. We denken dat we heel veel ervaring in de ploeg hebben, alleen die ervaring werkt als een wig in de selectie. Ik ben blij dat er spelers vertrekken. Let op: er zijn ook goeie spelers bij.” ,,Ik weet van mezelf dat het mijn kracht is om een homogene groep te maken”, vervolgde de teleurgestelde oefenmeester. ,,Dat is me bij Sliedrecht niet gelukt en daar ben ik verantwoordelijk voor. Geloof me maar, vorig jaar was John de Wolf (zijn voorganger, red.) niet de oorzaak en ook dit jaar ben ik niet de oorzaak van dit falen, maar de selectie zelf. Ik heb dit in mijn 23-jarige trainersloopbaan nog nooit meegemaakt.” In tegenstelling tot vorige interviews na wedstrijden waarin hij niet het achterste van zijn tong liet zien, was Van Loon ditmaal zeer resoluut en wilde hij dat alles zo gepubliceerd zou worden.

Een afscheid van een seizoen dat goed begon, een mindere tussenfase kende, maar met een prima eindsprint. Niet altijd goed en mooi voetbal, maar wel effectief, zeker in de laatste fase van de competitie. Een derde plaats met twee periodekampioenschappen en dan op zo’n manier afscheid nemen van het eigen publiek. Jammer!

JH

Onderstaande actiefoto’s zijn gemaakt door Richard van Hoek en Joop Hartog.

Sliedrecht-KloetingeSliedrecht-KloetingeSliedrecht-KloetingeSliedrecht-KloetingeSONY DSCSliedrecht-KloetingeSliedrecht-KloetingeSONY DSCSONY DSCSONY DSC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>