Sliedrecht Vandaag stopt er (voorlopig) mee

jordi2 (Kopie)SLIEDRECHT – Sliedrecht Vandaag stapt voor onbepaalde tijd en misschien wel voorgoed uit het lokale nieuwslandschap. Ten eerste om een beetje op adem te komen. Ik heb vanaf begin 2014 elke dag mijn ziel en zaligheid gestopt in deze nieuwswebsite. Dat heeft geresulteerd in inmiddels ruim 17.000 unieke bezoekers per maand, maar alle inspanningen hebben zich niet letterlijk uitbetaald. De advertentie-inkomsten zijn helaas veel te laag.

Het is jammer of beter gezegd, laat ik daar eerlijk in zijn, uitermate frustrerend dat je met hetgeen waarvoor je in de wieg bent gelegd, waar je veel tijd en energie in stopt en waar ook, zo blijkt uit de hoge bezoekersaantallen, behoefte aan is, geen normale boterham kan verdienen om je gezin te onderhouden.

So be it. Ik ben net als de 104-jarige mevrouw De Jong positief ingesteld en ga dus niet zitten jammeren.

Ik hoop dat jullie de website hebben gewaardeerd.

Misschien start ik de site binnenkort weer op: daar ga ik de komende tijd over nadenken.

Hartelijke groeten,

Erik de Bruin

Ps:

– Het verslag van de voetbalwedstrijd Sliedrecht – Kloetinge verschijnt morgenavond gewoon op de website.

– Ik blijf (ook via deze site) een bijdrage leveren aan het Politiek Café op donderdagavond 25 juni. Wie A, moet ook B zeggen. Bovendien is het Sliedrecht Debat een hartstikke mooi initiatief.

 

 

 

33 gedachten over “Sliedrecht Vandaag stopt er (voorlopig) mee”

  1. Beste lezers,

   Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie positieve, ondersteunende reacties. Hier put ik veel energie uit. Energie die ik misschien wel ga steken in een doorstart, maar dan moet het wel rendabel zijn. Ondernemend Sliedrecht moet er ook heil in zien.

   Overigens vind ik niet dat ondernemers mij als een baksteen hebben laten vallen. Ik ben het er wel mee eens dat ze een kans laten liggen, maar dat reken ik mezelf aan. Mijn focus lag op nieuws, niet op acquistie. Daar heb ik te weinig in geïnvesteerd. Aan de andere kant: door zoveel te investeren in het journalistieke deel van mijn werk, door voornamelijk te doen waar ik goed in ben, heeft de website een enorme groei doorgemaakt. Zeker de afgelopen maanden. In januari, nog maar vier maanden geleden, bedroeg het totaal aantal paginaweergaves 192.797. In mei staat de teller al op 287.722. Dat is over 24 dagen al bijna net zoveel als de 290.353 paginaweergaves over heel april.

   Het leuke is dat een gemeenteraadslid bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente vroeg of er qua bezoekersaantallen nog rek in zit. Het plafond is nog lang niet in zicht. Kijk naar de ontwikkeling van een vergelijkbare lokale nieuwswebsite als Alblasserdamsnieuws.nl. Die vergelijking mag ik maken want Peter Stam, de beheerder van deze site, en ik delen een passie voor nieuws. Natuurlijk is onze werkwijze verschillend, maar er zijn ook veel overeenkomsten. We zitten bovenop het nieuws en beheersen het kunstje van traffic genereren. In normaal Nederlands: we weten hoe je elke dag hoge bezoekersaantallen creëert. Peter beheerst dat kunstje net ‘iets’ beter dan ik getuige de circa 1.000.000 paginaweergaves per maand, maar zijn site is al wel een paar jaar langer in de lucht.

   Ik wil ook sky high, maar in feite hoeft dat niet. Het huidige aantal van ruim 12.000 paginaweergaves per dag is al gigantisch hoog en dat overdrijf ik niet. Dagelijks wordt er ruim 12.000 keer op de site geklikt. In april hebben 17.222 unieke bezoekers de site minimaal één keer bekeken. Zet dat af tegen de ruim 25.000 mensen die in Sliedrecht wonen en je kan in elk geval de conclusie trekken dat er behoefte is aan plaatselijk nieuws.

   Bij de reacties kwam ik een aantal keren het woord sponsoring tegen. Ik vind dit idee sympathiek bedoeld, maar jullie dienen mij te beoordelen als elke andere zelfstandige ondernemer. Ik moet mijn eigen broek kunnen ophouden. Als een winkelier een advertentie plaatst dan moet dat zijn omdat hij of zij inziet dat je met een online banner wekelijks (adverteren kan al vanaf een week; dit kost 50 euro) duizenden mensen bereikt. Of beter gezegd: duizenden Sliedrechters. Precies de mensen die tot hun doelgroep behoren. Die dagelijks op mijn site kijken om te weten wat het lokale nieuws is en ook geïnteresseerd zijn in wat er plaatselijk te koop is. ‘Mijn markt is jullie markt’, is mijn boodschap aan ondernemend Sliedrecht. ‘Ik bedien met mijn nieuwswebsite het Sliedrechtse publiek en dat is ook jullie publiek.’

   De advertentiebanner staat 24 uur per dag op de ‘front page’, altijd gekoppeld aan het laatste nieuws. Ik haal alles uit de kast om ervoor te zorgen dat de website elke dag goed wordt bekeken en ik haal het maximale uit de voordelen van digitale bericht- en verslaggeving. De site wordt niet alleen goed bekeken vanwege alle nieuws- en sportartikelen, aankondigingen, interviews, verslagen en, niet te vergeten, fotoreportages, maar ook dankzij de grote hoeveelheid lezersreacties. Daarmee slaat Sliedrecht Vandaag een brug naar de sitebezoeker, die graag haar of zijn mening ventileert en/of benieuwd is naar wat anderen bijvoorbeeld vinden van burgerlijke nachtpatrouilles om de serie auto-inbraken van de laatste weken een halt toe te roepen, een mogelijke terugkeer van de kermis op het Burgemeester Winklerplein, wat er moet gebeuren om de Kerkbuurt te verfraaien et cetera …

   Hoe vermarkt je een goed bezochte nieuwswebsite? Dat antwoord moet ik zien te vinden. Gelukkig denken veel mensen mee. Hen wil ik bij voorbaat bedanken voor de hulp die ze aanbieden. Alle reacties en telefoontjes hebben mij een positieve boost gegeven.

   Hartelijke groeten,

   Erik de Bruin
   Sliedrecht Vandaag

 1. Jammer Erik, echt heel jammer. Was een prachtig initiatief waar veel mensen inderdaad behoefte aan hadden. Ik begrijp dan ook echt niet dat Sliedrechtse ondernemers dit niet steunen. Hoeveel bereik wil je als ondernemer hebben? 17000 Unieke bezoekers per maand. Inderdaad zeer frustrerend.

 2. Beste Erik,

  Ontzettend jammer om te horen, we gaan je nieuws, je tijd en inzet missen. Ik wens je het aller beste voor nu en in de toekomst. Je bent en was een absolute toegevoegde waarde voor ons dorp.

  groetjes,

  Jeroen

 3. Hoi Erik,

  Wat jammer dat het je niet is gelukt een goede boterham met deze site te verdienen. Ik vond het echt een meerwaarde in het Sliedrechts nieuws. Ik hoop dat je op een andere manier beter aan de kost kan komen en wens je dan ook veel succes

  Groet,

  Theo

 4. Inderdaad…..ontzettend jammer. Met heel veel plezier hebben wij je berichtgeving gevolgd. Altijd prettig leesbare artikelen. Het ga je goed en hopelijk start je de boel weer een keer op.

 5. Beste Erik,
  Ontzettend jammer om te horen dat je vanwege tegenvallende inkomsten genoodzaakt bent te stoppen. Ik heb je artikelen altijd met veel plezier en interesse gelezen. Maar ook je enorme betrokkenheid en enthousiasme als verslaggever waardeer ik enorm.
  Ik hoop dat je een andere invulling kan vinden voor sliedrechtactueel zonder er volledig van afhankelijk te zijn als bron van inkomsten.
  Veel succes voor de toekomst!

  Hartelijke groet, Patrick

 6. Jammer, heel jammer!! Eindelijk was er iets waar men zijn ei kwijt kon! Heel waardevol was ‘t. Hopelijk komen er toch meer sponsoren! Ik wacht tot je terugkomt!!!

 7. Sliedrecht Vandaag uit de lucht, dat is jammer. Dank voor je inzet, ik heb er van genoten en hopelijk lukt het een volgende keer,succes!
  groet Johanna

 8. Dit mag toch niet gebeuren? Zo’n unieke nieuwssite voor Sliedrecht, van deze hoge kwaliteit, die verloren gaat? Heeft iemand genoeg juridische kennis om te bekijken of sponsoring mogelijk is voor deze bedrijfsvorm? Ik weet zeker dat lezers, politieke partijen, bedrijven en organisaties ertoe bereid zijn. Ik in ieder geval wel. Pas als dat geregeld is, kan Erik de Bruin misschien weer de lucht in met zijn site die we niet willen missen.

 9. Beste Erik,

  Wat een verschrikkelijk nieuws!! Maar begrijpen doe ik je wel. Je werkt er hard genoeg voor en hebt natuurlijk ook een gezin te onderhouden.
  Hopelijk kom je snel terug. Succes en het ga je goed.

  Groeten,
  Amy

 10. Ook ik vind het heel jammer dat deze site stopt . Elke dag even het belangrijkste nieuws uit Sliedrecht lezen …. ik zal het missen . Veel succes verder en hopelijk komt er een herstart .
  Met vriendelijke groet , Eva van der Vlies

 11. Erik, bedankt voor je informatie en inderdaad jammer dat sponsors het laten afweten, je hebt een belangrijke plaats ingenomen in Sliedrecht, ik weet zeker dat er mensen zijn die je willen helpen, daarom ben en blijf ik positief dat we je snel hier weer terug zullen zijn….

 12. Beste Erik,

  Je inzet, betrokkenheid, enthousiasme, humor en journalistieke hart liet je volledig tot uiting komen in je artikelen. Lovend als dat kon en kritisch als het moest.

  Helaas is dit de Sliedrechtse ondernemers ontgaan en laten ze een kans schieten. Een gemis voor alle Sliedrechtse lezers en die daarbuiten.

  We gaan je missen en hopelijk niet voorgoed. Maar ik snap je keuze als verantwoordelijk vader voor het onderhouden van een gezin. Erik ik wens je alle succes en bedankt.

  Tot ziens !!!!

 13. Ik heb nauw contact met Erik en ik begrijp hem voor 100%. De energie die je in de website steekt, moet rendement opleveren. Jaren was ik eigenaar van de internetsite ‘Internetkrant voor Zuid-Holland-Zuid’, hetgeen een groot succes was, maar een omvangrijk gebied bediende. Dat was uiteindelijk niet meer te combineren met het andere werk en dus ging in 2010 de stekker er uit. Ook dat leverde net als op deze website veel reacties op.

  Erik heeft zich al die maanden enorm ingezet om de website tot een ingeburgerd begrip te maken. Dat gebeurde ook! Veel bekeken, geraadpleegd en waarop kon worden gereageerd.

  Toch denk ik dat er wel degelijk een markt is in Sliedrecht. Juist nu de lokale journalistiek onder druk staat en nauwelijks aanwezig in veel gemeenten. Ook in Sliedrecht is het karig gesteld en belangrijk is de lokale controle én nieuws- en sportberichtgeving. Het bedrijfsleven zou met het succes van een lokale website mee moeten gaan. Internet is first!

  Vandaag heb ik contact met Erik over een doorstart-idee.
  Want Erik staat / stond er wel alleen voor.

 14. Wat ontzettend jammer en een groot verlies, moet ik zeggen. Ik heb de site altijd met veel belangstelling gevolgd. Bedankt voor de kans om onze mening te geven en voor alle nieuws rondom ons durp. Ik hoop van harte dat de site alsnog een doorstart maakt, voor ons maar ook voor jou!

 15. Zonde! Voorziet in een behoefte, maar ja, de schoorsteen moet ook roken. Misschien in een iets minder uitgebreide vorm voortzetten?

 16. Ook ik betreur het dat deze site (voorlopig) stopt. Maar hierboven zie vooreerst nog geen reacties van ondernemers, gaat dit bericht aan hen voorbij?

 17. Wat jammer Erik. Een gemis voor Sliedrecht!
  Ook ik kwam graag op je site.
  Tuurlijk begrijp ik het maar ik hoop dat je op een of andere manier toch verder kunt gaan met deze site.
  Veel succes en bedankt.

 18. Heel erg jammer Erik. Ik heb met veel plezier de berichtgeving gevolgd. Niet alleen van Merwede, maar van alle items. Hopelijk lukt het alsnog genoeg sponsors te vinden en kun je opnieuw opstarten.

  Enno

 19. Bedankt voor je inzet en succes met het vinden van een mogelijke oplossing. Het was een genoegen om dagelijks Sliedrecht Vandaag te bekijken.
  Hopelijk zien we opnieuw of in een andere hoedanigheid je inbreng in de Sliedrechtse nieuwsvoorziening.

  Groet,
  Roelant Bijderwieden

 20. Beste Erik,
  Zo jammer, maar te begrijpen. Je stond altijd klaar om ook nieuws over het G-team te vermelden en dank daarvoor. Veel succes met nieuwe ideeën en plannen maken want een goeie journalist blijft gaan.
  Theo Leeuwestein

 21. Beste Erik,

  Wat ontzettend jammer dat dit zo moet lopen, maar begrijpelijk van jouw kant. Ik hoop dat het bedrijfsleven dit bericht oppikt en hier iets mee doet, want een site met zoveel unieke views per maand lijkt mij een geweldige kans om je doelgroep te bereiken.
  Voor nu tot ziens en bedankt voor je inzet en goede werk. We gaan vast nog veel van jou horen!

 22. erg jammer!
  Ik geloof alleen niet dat ondernemers dit ontgaat, maar er zijn wel meerdere kanalen tegenwoordig om te adverteren. Zoiets heeft tijd nodig om daar naam in te krijgen.
  Dat is geen onwil…

 23. Beste Erik, hartelijk dank voor je inzet. Vele berichten mocht ik je sturen, en aan alles gaf je aandacht! Je zat er bovenop. Spijtig dat het (voorlopig?) zo moet lopen. Groet en tot ziens.

 24. Ontzettend jammer! Sliedrecht Vandaag is een top site!
  En ja, ik ben ook ondernemer.. Maar er wordt heel veel gevraagd van ondernemers.. Dagelijks diverse sponsorverzoeken. Ook mijn bedrijf sponsort diverse Sliedrechtse verenigingen en stichtingen. En daarnaast ook vele verzoeken om avtiviteiten binnen Sliedrecht te sponsoren… Maar ook wij ondernemers kunnen ons geld maar 1 keer uitgeven.. Ik vind het ontzettend jammer dat je er mee stopt Erik! Ik hoop dat er een oplossing gevonden wordt! Misschien kan St de Kaai je helpen? In ieder geval hoop ik op een doorstart! Succes! En bedankt voor je enorme inzet!

 25. Erik, bedankt voor je info op je site. Uit ervaring weet ik wat je uitdaging is met een dergelijke nieuwssite. Succes bij het nemen van je beslissing

 26. Beste Familie Ja er is ook een MOEDER de Bruin en kinderen !
  Zorg in de eerste plaats voor openheid en transparantie.
  Wat is er nodig om de site voort te zetten?
  Wat kunnen de vele volgers (zie positieve reacties) doen??
  Oprichten van een vereniging met bescheiden contributiebedrag toegangelijk voor allemaal, ondernemers ,lezers enzovoorts … zomaar een idee.
  Succes en gezondheid, dit laatste moet je koesteren en is niet te koop.

  Gijs van Harskamp Sliedrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>